Tuesday, 29 January 2013

Percutian Tak Dirancang


Assalamualaikum...


Hi !! Hmmmm..hmmm (sambil menongkat dagu ) tetibe aku terlupa ayat mukadimah.  Ape aku nak tulis tadi erk?  Maafkan saya, makcik sudah tua walaupon muka nampak muda (bluerrk)..  Actually not really percutian tapi boleh lah juga dianggap percutian (ayat berbelit..maafkan mkcik sekali lagi).  Tujuan asal adalah untuk melawat anak buah aku yang sakit di Terengganu.  Nenek a.k.a my moms so worried when she heard cucunya masuk hospital.

Pada hari kami tiba di sana iaitu dirumah mak & ayah my SIL anak buah aku telah dibenarkan keluar wad.  Alhamdulillah ica dah sembuh walaupon aku tengok badannya masih lemah.  Ica atau nama sebenarnya Nur Aisya Zahra baru berumur 1tahun 6bulan.  Kesian ica dah la papanya jauh di Georgtown terpaksa berkorban demi tugas pada negara.  In shaa Allah, soon bila dah dpt rumah sewa bolehlah pindah ke sana.









Hasrat hati untuk mandi pantai apabila tiba di Terengganu berkecai.wuwuwu!!! sedih..  Sesiapa pon tak dibenarkan untuk mandi di pantai kerana ombak besar ketika itu.  So aku hanya berkesempatan untuk melihat ditepian  dengan muka hampa.






Bertambah hampa apabila menyerahkan tugas mengambil gambar kepada anak buah aku Zaquan..  "Harapkan pagar tapi pagar tak boleh diharap".huh!!  Tak pe kali ni makcu maafkan.





Overall aku happy dengan layanan yang diberikan oleh keluarga my SIL.  Mokcik & pokcik sangat mesra melayan kami disana.  Thanks for the Nasi Dagang.


Till then, see ya later!! 

23 comments:

  1. semoga icha cepat sembut.


    MUAHAHAHAHA. lawak lah anak buat awak. snap paras kaki je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih sis amalina..

      anak buah 3thn xreti lg amik gmbr.penat ajar.hehe

      Delete
  2. Uikss...kapla kena potong ka?Huhuh.Ica nape eza.Alahai kecit kena cucuk wayar.Sedih je tgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ica demam,cirit birit & muntah...sian kt tgk kena cucuk byk kali amik drh. smpi lebam tgnnye..

      Delete
  3. Replies
    1. mekasih mek cah..alhamdulillah ica dah ok :)

      Delete
  4. gambar last tu paling kreatif. hahaha... bagus2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kreatif? wuwuu..sedihnya da r xnmpak muka

      Delete
  5. Kesian aisya...knp dia masuk wad?
    moga2 dia cpt2 ok, ye..:')

    eh2. lawak je anak buah ambik gmbar! hi2

    ReplyDelete
  6. thnks badrina..

    hehe..muka da baik je snyum tiba2 kaki je nmpak

    ReplyDelete
  7. hahah terbaik gambar u anak sedara u tangkapkan hahah i dh follow balik :)

    ReplyDelete
  8. jemput join GA sy pulak! ^_^

    http://sogoodyetsobad.blogspot.com/2013/02/first-birthday-giveaway-by-merah.html

    ReplyDelete
  9. haha..lucu je pic xde muka tuh..ekeke...

    **uiks..balik ganu?? area mne tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye..Cik Cammy Lia ;)

      Ganu kat marang dear

      Delete
  10. hahaha..lawak lak tgk gambo last tuuu....

    sdpnye nasi dagang...lama tak mkn....

    ReplyDelete
  11. siannya ica..moga ica cepat sembuh ya.. :)

    eh, gmbar bawah tu kreatif laa..heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnks mimi..

      kreatif ke? nnt sy bgtaw kat ank buah sy.hehe

      Delete
  12. hik3...separuh aje..
    tan nmpk muke plak.. hehee

    ReplyDelete
  13. moga ica cepat sembuh....

    kretif gle gambar yang last tu.. hihi :)

    ReplyDelete